Szigorúan manufakturális módszerekkel, egyedi megrendelésre készülő autó lesz az új Aston Martin Lagonda, ennek megfelelően legyen bármennyire is magas a nyilvánosság számára el nem árult vételár, bizony szigorú költségvetést kell betartani a fejlesztés során, hiszen a kis darabszám miatt nem lehet nagyon túlköltekezni.

Ennek megfelelően a brit gyár örömmel fogadta az Oman Air felajánlását, miszerint a Közel-Keleti vásárlónak szánt autót ingyen és bérmentve elszállítja a forró égövi tesztelésre. Épp csak annyi történt, hogy mindezt nem titokban tette a légitársaság, hanem rögtön körbefényképezték a hivatalosan még nagyon be sem mutatott újdonságot.

A tesztelésre ideális helyszínt biztosít Omán, ahol nem csak sík sivatag, de kanyargós utakkal teli hegyek is vannak – ezt már az Oman Racing Team versenyzője/a helyi Aston Martin forgalmazó, Ahmad Al Harthy tette hozzá, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy a britek az ő otthonát jelentő szultánságot választottak tesztelésre. Arról nem is beszélve, hogy az extrém időjárás mellett a kiválasztott potenciális ügyfelek is kapcsolatba kerülhetnek az autóval, mielőtt döntenek annak megvásárlásáról. Ez már csak hab a tortán azt követően, hogy az Oman Air háztól-házig ingyen vállalata a prototípus oda-vissza szállítását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!