Kínában jelenleg is kínál az aktuális C4-es alapjára készített lépcsős hátú autót a Citroën, de az olcsóbb autó még mindig az előző generáció technikáját használja. A modellváltásnál optikailag leválasztják a kompakt autóról a C-Quatre névű autót.

Egykor hazánkban is kínálták az újkori, kompakt C4-es lépcsős hátú változatát, amelyet piactól függően Sedan, Berline, Pallas illetve C-Triomphe néven forgalmaztak. A kategóriájához képest nagyra nőtt autó mifelénk vidéken volt kedvelt, hiszen minden reggel hízott a tulajdonos mája, amikor megállapította, hogy az ő kocsibeállójában nagyobb autó parkol, mint a szomszédban. Ennek volt a kisebb testvére a C-Quatre nevű, a normál tengelytávolságot és rövidebb hátsót kapó lépcsős hátú modell, amelyet a kínai piacnak készítettek. Ennek az utóda látható most itt.

Nincs egyetlen közös karosszériaelem se a korábbi, se az aktuális C4-essel, miközben műszakilag még mindig azzal közösködik, és az utasterében is teljesen egyedi megjelenést kap a kedves ügyfél. Mivel a Citroën kínai választékán belül közepes árkategóriába tartozik majd az újdonság, nem váltják ki érintőképernyővel a középkonzolt, hanem hagyományos kapcsolókat látunk azon a tájékon. Várhatóan csak az 1,6 literes, négyhengeres szívómotorral kínálják majd Kínában a Citroën C-Quatre szedánt, amelyet második körben valószínűleg Oroszországban és Dél-Amerikában is megvásárolható lesz majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!