Észak-Amerikában eltérő autót kínál a Honda Accord néven, mint nálunk, az ottani vásárlóknak még kupét is kínálnak. Amíg nálunk már a modellváltás közeleg, addig az Atlanti Óceán túlpartján csak modellfrissítésre készülnek.

A változásokat azonban még nem akarták megmutatni Detroitban, ezért nagy felnikkel, tanulmánynak aposztrofálva állították ki a megújult Accord Coupe-t. A motorválasztékot már elárulták: az alapváltozatban 2,4 literes, 184 lóerős közvetlen befecskendezéses négyhengeres kerül, a csúcsváltozatba továbbfejlesztett 3,5 literes V6-os dolgozik.

Teljesen új, két elektromotorral is rendelkező hibrid hajtást is készítettek, aminél a belső égésű motor egy 163 lóerős 2,0 literes négyhengeres, és elektronikusan vezérelt CVT váltón keresztül hajtja az első kerekeket. A konnektorról tölthető hibrid 16-24 km-t tud megtenni tisztán elektromos üzemmódban, maximum 100 km/órás sebességgel haladva.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!