Magyarországon annyira nem szokás, de az Egyesült Államokban például óriási népszerűségnek örvendenek a különböző, különleges módszerek, amivel a szülők megtudhatják a születendő gyermekük nemét.

Ezeknek a „gender reveal” módszereknek mindig ugyanaz a lényege: a szülők nem tudják a baba nemét, de csinálnak valamit, mondjuk kidurrantanak egy lufit, vagy megütnek egy labdát, amiből így felszáll a füst: ha fiút várnak kék, ha lányt, rózsaszín.

Ausztráliában egy pár most úgy gondolta, az autójukkal, nevezetesen egy Ford Falcon XR6 Turbóval szeretnék ezt eljátszani, és egy kis gumiégetés segítségével tudnák meg születendő gyermekük nemét.

A szülők szinte mindenre gondoltak: a nagy esemény előtt még levelet is írtak minden szomszédjuknak, benne a pontos időponttal, és elnézést kértek előre is, ami miatt füstbe borítják a környéket, és zajonganak nagyjából másfél percig.

Ez azonban kevés volt a 7news.com.au beszámolója szerint.

Valaki ugyanis a nagy gumiégetés után – amiből egyébként kiderült, fiút várnak – elküldte az internetre felkerülő felvételt a helyi rendőrségnek.

Akik nem kegyelmeztek: a videót látva három hónapra elkobozták a kocsit, a leendő apukának, aki vezetett, fél évre elvették a jogosítványát, és mindenki a rendőrségen végezte, aki a videóban szerepelt.

Még a leendő nagymamát is megvádolták.