Egyre nagyobb bajt jelent Európában a levegőben szálló finompor-részecske szennyezés, ez azonban nem tántorítja el a vásárlókat attól, hogy dízellel vegyék meg autóikat. Különösen igaz ez a prémium-kategóriákra, ahol az egyszerűség kedvéért most az Infiniti átveszi a Mercedes 2,2 literes négyhengeresét az új Q50-es szedán számára.

Csak egyféle teljesítménnyel, 170 lóerő/400 Nm-es maximummal lehet majd választani a német motort, és a Mercedes saját váltói – hat fokozatú, kézi kapcsolású vagy hét fokozatú automatikus – kapcsolódnak hozzá. A 100 km/órás sebességet kevesebb, mint 9 másodperc alatt éri el az új modell, a szabványos átlagfogyasztása mindössze 4,4 l/100 km.

Szerencsére az Infinit elkészíti a hibrid változatot is, amely a márka hagyományaihoz híven sportos eredményre vezet. A 3,5 literes benzines V6-os-elektromotor egysége 364 lóerős rendszerteljesítményt jelent, ami kevesebb, mint 5,5 másodperc alatt gyorsítja 100-ra a sportos megjelenésű szedánt, ennél 6,2 l/100 km az átlagfogyasztás. Amíg a hibrid kérhető felár ellenében összkerékhajtással is, a Mercedes dízellel szerelt Infiniti Q50 csak hátsókerékhajtással választható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!