A Mercedes kaliforniai Carlsbad-ban található formatervező központjában már ismertette a legújabb SL roadster legfontosabb újításait, amelyek közül a tömeg 140 kg-mos lefaragása említhető első helyen – karosszéria kilencven százaléka ugyanis alumínium.

Ennek, és a továbbfejlesztett motoroknak-váltóknak köszönhetően harminc százalékkal csökken a szabványos fogyasztás. Az SLK-ról ismert Magic Sky Control mellett másik varázslattal is készültek a fejlesztők, a Magic Vision Control azt akadályozza meg, hogy szélvédőmosás után a folyadék az utastérbe jusson.

Arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy az új generációs SL-ben a hifi még a nyitot tető esetén is jól szóljon, ehhez FrontBass néven két, 20 centi átmérőjű mélynyomót is készítettek. Álca nélkül december közepén ismerhetjük majd meg az autót, amelyet a Detroiti Autószalonon fognak megmutatni a nagyközönségnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!