A fél évszázaddal ezelőtt életre hívott Canadian-American Challenge Cup, vagy ahogy általában használták, a Can-Am elnevezésű versenysorozatra emlékezik a McLaren 50 darab közúti 650S Spider-rel – a McLaren számára azért kedves ez a bajnokság, mert a második, 1967-es évadot és az azt követő négyet zsinórban megnyerték.

A McLaren Special Operation részlege a korabeli autók megjelenését igyekezett felidézni, igaz, a kétszínű megjelenés manapság csak félig festés, hiszen a fekete színt fényezetlen karbon elemekkel váltották ki. A kovácsolt alumínium felnik kifejezetten ehhez a limitált szériához készültek, megjelenésükkel nagyjából az ötven évvel ezelőtti versenyautó-kerekeket idézik – nagyobb az átmérő és öt küllő van a mai változaton -, Pirelli P Zero Corsa abroncsokat szerelnek ezekre.

A McLaren 650S Spider Can-Am esetén karbon-kerámia fékeket adnak, illetve kifejezetten ehhez kifejlesztett kipufogórendszert, ami a teljesítményt nem növeli, csak a hangélményt változtatja meg. Tehát a többi testvéréhez hasonlóan a 650 LE/678 Nm csúcsteljesítményű 3,8 literes biturbó V8-as 3 másodperces 100-as sprintet és 329 km/h-s végsebességet tesz elérhetővé.

A korabeli versenyautóknak megfelelően Mars Red, Papaya Spark vagy Onyx Black színt kérhetnek a megrendelők a karbon elemek mellé, amelyekhez rögtön a megfelelő dekort – versenycsík, rajtszám – is adják. Az utastérben bőr-alcantara kárpit és a vezetőajtón elhelyezett sorszámozott jelvény jelenti az újdonságot. Nagy-Britanniában 255 850 font a McLAren 650S Spider Can-Am ára, az első megrendelők majd tavasszal ülhetnek bele autóikba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!