Svédországban most van a fő szezonja az újautó-tesztelésnek, és a mérnökökkel-prototípusokkal együtt a kémfotósok is megszállták a környéket. Egyikőjük egy audis konvojhoz csatlakozott, ahol a hátul haladó mérnökök lassítani próbálták a fotóst, hogy előnyt adjanak az elöl haladó S1-esnek a menekülésre.

A terv jó volt, a megvalósítás már kevésbé. A sportos kisautót – a hírek szerint 220 lóerős 2,0 literes turbómotor hajtja a négy kereket – vezető hölgy ugyanis nem tudott bevenni egy lefordulást, és a hófalban kötött ki az autóval. Anyagi kár lényegében nincs, az utólag felszerelt ködlámpák/távolsági fényszórók sérültek egyedül a puha ütközésben, a gondot leginkább az jelentette, hogy az autó fennakadt.

Önerőből nem volt képes távozni, és a férfi kollégák hathatós segítségével is eltartott pár percig, amíg kiszabadult fogságából az Audi S1. Eközben meg a fotós nyugodtan körbefényképezte az autót, és magát a mentést is – kőművesdekoltázzsal együtt; hiába, a tesztelők is csak emberek. Műszakilag az Audi S1-es egyébként nagy vonalakban az A1 quattro visszafogott változata, annak hajtásláncát kapja, de a motorjának hangolásakor már nem csak a csúcsteljesítmény volt az egyedüli szempont, hanem a fogyasztás is. Egy ekkora karosszériával úgyis könnyedén elbánik egy ekkora erőforrás…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!