Nehéz helyzetben van a Fisker gyár, miután az A123 Systems nevű akkumulátor-gyártó csődje (idő közben kínai kézbe került a vállalkozás) miatt már egy ideje nem tud autókat gyártani, és épp befektetőt keres. A hírek szerint a kínai Dongfeng Motor a befutó.

A kínaiak 261 millió eurót kínáltak az amerikai gyártó részvényeinek 85 százalékáért. Eddig Finnországban (Valmet) gyártották a Fisker Karmát, ha nyélbe ütik az üzletet, Kínába telepítenék át a gyártást. A Fisker szóvivője mindössze annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy több országból is kaptak ajánlatokat, amelyeknek most folyik a kiértékelése. Azért is fontos az új befektető érkezése, mert a Fisker 200 millió dolláros kölcsönt kapott az USA Energiaügyi Minisztériumától környezetbarát autójának fejlesztésére, amit vissza kellene fizetnie. Szintén kellene pénz a Fisker Atlantic nevű kisebb-olcsóbb elektromos autó fejlesztésére.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!