Most jelentették be a Formula E világbajnokság szervezői, hogy elmarad a június 2-ára tervezett Moszkvai Nagydíj, mert nem tudták elintézni, hogy a versenypályához szükséges utat lezárják.

Tavaly az évad közben merült fel a moszkvai futam, akkor sikerült pár hónap alatt elintézni a szervezést, most, hogy már az év elején bekerült a versenynaptárba, nem sikerült összehozni a dolgot. A Formula E képviselői személyesen Szergej Sobyanin főpolgármestert is megkeresték, de nem sikerült megállapodni a részletekről. Állítólag az áll az orosz hatóságok rugalmatlansága mögött, hogy Kvijatot lefokozták a Red Bull-ból a Toro Rosso F1-es istállóba. Alejandro Agag, a Formula E ügyvezetője megpróbált alternatív helyszínt szerezni, de II. Albert herceg azzal hárította el a kérést, hogy ilyen rövid idő – akkor még egy hónap volt hátra a meghirdetett időpontig – nem lehet megszervezni a monacói F1-es pálya lezárását. Mivel nem sikerült alternatív helyszínt találni, egyszerűen kihagyják a moszkvai fordulót, így a Formula E mezőny a május 21-i berlini versenyt követően július 2. és 3-án találkozik majd Londonban.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!