Felvásárlással bővítené kapacitását a kínai Beijing Automotive nevű konszern, Kína egyik legnagyobb autógyártója. Korábban már szó volt arról, hogy egy európai tömeggyártót vásárolnának meg, de ennyivel nem elégednek meg, hiszen a Fisker-re is szemet vetettek.

No nem véletlenül, a kínai vezetés már pedzegette, hogy lassan tarthatatlanná válik a helyzet, hogy az egyik legnagyobb vállalat nem vesz részt a hibrid/elektromos autó fejlesztési nemzeti programban. A BAIC vezetősége szerint a felvásárlással egy csapásra övék lenne a technika, és már 2015-ben kapható lenne a Fisker Atlantic nevű tanulmányként megismert limuzin szériaváltozata. A BAIC egyébként biztosra megy, már a tárgyalások megindítása előtt megszerezte a kínai vezetés hozzájárulását a Fisker megvásárlására, várhatóan az amerikai cég is örömmel fogadja majd a tőkeerős befektetőt – vasárnap már megérkezett az Egyesült Államokba a tárgyalódelegáció. A Fisker többek között azért került nehéz helyzetbe, mert az A123 Systems nevű akkumulátor-gyártó csődbe került – idő közben a kínai Wanxiang Csoport tulajdonába került, amely a maga részéről is érdeklődött a Fisker iránt. Valószínűleg nem állna a Fisker-BAIC felvásárlás útjába.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!