Az Opel Insignia által is használt padlólemezre épül a Buick LaCrosse, csak épp annak nyújtott változatára – amelyet mifelénk a Saab 9-5-ösnek tartottak fenn. Utóbbi már történelem, előbbi meg most újult meg.

A formai változások is jelentősnek mondhatóak, nagyobb lett a hűtőrács mérete, a fényszórók meg kisebbek, és LED-es nappali menetfény is helyet kapott bennük. Hátul immár a karosszéria teljes szélességében végigfutó krómcsík köti össze a szintén LED-es technikára váltott lámpákat.

Az utastérben kicserélték a középkonzolt – ezt várhatóan az Insignia modellfrissítés kapcsán mi is megismerhetjük majd -, új generációs kommunikációs fejegység kerül a műszerfalra, és immár aktív biztonsági segédek is rendelhetőek felár ellenében. A 2,4 literes négyhengeres és 3,6 literes V6-os erőforrások (mindkettőhöz 6 fokozatú automatikus váltó csatlakozik, utóbbi összkerékhajtással is kérhető) változatlanok.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!