Nem halogathatták tovább az új Ford Mustang drift-versenyautó változatának a leleplezését, hiszen április 7-8-án már versenye is van a gépnek, a 2023-as Formula Drift bajnokság Long Beach-ben megrendezett fordulóján már indul az RTR Vehicles által építtet konstrukció – ez hivatalosan nem tartozik azon 6 versenyautó közé, amelyet a Ford ígért az új Mustang bemutatásakor.

Az 1300 lóerős biturbó V8-assal szerelt Ford Mustang Spec 5-FD bemutatásával együtt azt is bejelentették, hogy 1 év kihagyást követően visszatér a sportba a korábban 2 bajnoki címet szerző Vaugh Gittin Jr. – az elmúlt évet leginkább azzal töltötte, hogy a Ford mérnökeinek a segítségével építgette a versenyautót, és eközben szakított még némi időt az utcai autó Drift-kézifék funkciójának kifejlesztésére is. Az RTR Vehicles 3 autót indít a Formula Drift bajnokságban, ezeket Vaugh Gittin Jr., Chelse DeNofa és Adam LZ terelgetik majd.

A Drift-kézifék funkció a Performance Csomag választásakor jár, a nagyfeszültségű fékrendszer a normál rögzítőfék által használt féknyomás 3-szorosával szabályozza oldalanként a fékhatást annak érdekében, hogy a versenyautókon szerzett tapasztalatok alapján a lehető legjobban a vezető keze alá dolgozzon.