Újabb láthatatlan modellfrissítést hajtottak végre a lényegi változtatások nélkül 1976 óta készülő Lada Niva terepjárón. A 2013-as modellévi változtatások lényege, hogy kényelmesebb legyen az utazás.

Amúgy nem arról van szó, hogy olyan változtatásokat eszközöltek, amelyek következtében helyből jobban érzik magukat az utastérben helyet foglaló emberek. Annyi történt, hogy mérsékelték a zavaró tényezőket, és az aktuális előírásokhoz igazították az autót.

Tíz pontos módosították a konstrukciót, ezek között megtaláljuk a nappali menetfényt – amely a gyújtás ráadásával egyszerre világító helyzetjelzőt takar a Niva esetében, a tompítottat csak járó motornál engedi az új kapcsoló. Az ablakmosó-fúvókák jobban elosztják a folyadékot a szélvédőn, megkönnyítve ezzel annak tisztítását, és immár alapfelszerelésként az összes autóba körben színezett üvegek kerülnek. A következőek a lényegi változások: az erőátvitelben homokinetikus csuklókat használnak, ami kevesebb vibrációt és zajt kelt. Az üregvédelem módosításával javítottak a karosszéria rozsdavédelmét. A motorhoz nem nyúltak a Lada Niva frissítés során.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!