Mégsem jött be az a remélt megújulás, amelyet a Samsung SM3-as kapcsán prognosztizáltak Dél-Koreában, sokkal visszafogottabb lett a változás. Épp csak az első lökhárítót cserélték le, és megfutották a kötelező kört a hátsó lámpa betétjének átalakításával.

Az utastérben is van újdonság, de csak a vezető szembesül vele. Eddig analóg órák informáltak, a jövőben a Mégane-ból ismert analóg-digitális kevert műszeregység tájékoztat a legfontosabb dolgokról. Ezen kívül a feláras bőrkárpit varrását változtatták meg, jó vastag hurkákat kaptak az ülések, egyébként csak a kárpitok színeivel variáltak.

De van műszaki változás is, igaz, olyan, ami nem valószínű, hogy eljut hozzánk is. Dél-Koreában a népszerű automatikus váltó helyett mostantól fokozatmentes automatikus váltót adnak, aminek következtében ennek a kivitelnek a fogyasztása 6,7 l/100 km-re csökkent. Mi majd Párizsban ismerjük meg a Samsung SM3-as európai változatának, a Renault Fluencenek a megújult változatát. Annál se számíthatunk forradalmi újításokra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!