A Duna Autó Renault-Dacia BRW műhelye az egyetlen hely hazánkban, ahol gyári minőségű akkumulátor-felújítást végeznek, így az ország minden Renault-Dacia márkakereskedésének és márkaszervizének elsődleges segítségnyújtó központjaként is működik. A piaci versenyelőnyt biztosító szolgáltatás tartalmazza az akkumulátor állapotának részletes diagnosztizálását, a cellák és modulok esetleges javítását vagy cseréjét, valamint az akkumulátor teljesítményének optimalizálását célzó szoftverfrissítéseket. A BRW emellett lehetőséget biztosít teljeskörű felújításra is, ezzel meghosszabbítja az akkumulátorok élettartamát, javítja a járművek teljesítményét és értékét, nem utolsó sorban gazdaságos megoldást kínál a tulajdonosoknak.

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy a Renault-Dacia hivatalos partnereként egy ennyire unikális projektet valósíthattunk meg, ugyanis ehhez hasonló műhelyből mindössze néhány található Európában. Ráadásul hazánkban elsőként nálunk valósult meg, így nem csupán meglévő ügyfeleinket, de a teljes magyarországi, sőt a szomszédos országokból érkezők igényeit is ki tudjuk szolgálni. Javítóműhelyünk teljes felszereltséggel rendelkezik, és maximálisan felkészült komplett elektromos flotta javítására. A folyamat a diagnosztikai vizsgálattal kezdődik, majd szigorú biztonsági előírások betartásával történhet a meghajtóakkumulátor kiszerelése, ezt követően megbontása és javítása. A többlépcsős, gyártói és szakmai oktatások biztosítják a megfelelő szaktudást a kollégáink számára. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a 100%-os gyári technológia betartására – gyártói minősítésű diagnosztikai műszerek, célszerszámok és javítástechnikai berendezések használatára, mivel a javított akkumulátorok megbízható működése kizárólag így garantálható. A BRW műhely megnyitása összhangban áll vállalatunk hosszútávú stratégiájával, amely a vevői elégedettség maximalizálásra és az autóiparban végbemenő elektromos átállás támogatására irányul” – fejtette ki Simon Péter, a Duna Autó Zrt. műszaki igazgatója.

A speciális kezdeményezés különösen fontos az e-autók egyre növekvő terjedése miatt, mivel az akkumulátorok kritikus szerepet játszanak a teljesítményben, hatótávolságban, élettartamban, ezenfelül az elektromos járművek egyik legdrágább komponensei. Hatékonyságuk az idő múlásával több tényező – például töltési szokások, hőmérséklet, használati minták – következtében csökkenhet.

A Renault-Dacia BRW kulcsfontosságú területei:
Diagnosztika: Az EV akkumulátorokkal kapcsolatos problémák azonosítása, beleértve az egyes cellák, a csatlakozási problémák vagy a teljesítményt befolyásoló szoftverproblémák meghatározását.
Javítás és felújítás: A hibás akkumulátorcellák vagy akkupakkok moduljainak javítása vagy cseréje. A felújítás magában foglalhatja az akkumulátor kondíciójának helyreállítását, annak kapacitásának visszaállítását, ami számottevően fenntarthatóbb és költséghatékonyabb opció a teljes cseréhez képest.
Újrahasznosítás: A folyamat részét képezheti a további felhasználásra alkalmatlan akkumulátor-komponensek megfelelő újrahasznosítása, mely kritikus jelentőséggel bír a környezeti megújulás és az erőforrások visszanyerése szempontjából.
Szoftverfrissítések: Az akkumulátorkezelő rendszer (BMS) szoftverének frissítése az akkumulátor teljesítményének és élettartamának optimalizálása érdekében. Ez magában foglalhatja a töltési algoritmusok, az energiakezelés és a diagnosztikai képességek javítását.

„A Duna Autó Cégcsoport stratégiája részeként elköteleződött az elektromobilitás iránt, minden fronton hozzájárul az elektromos járművek környezetbarátabb használatának előmozdításához, egyúttal garantálja ügyfelei számára, hogy járműveik a lehető legjobb kezekben legyenek. A régió legszélesebb elektromos autó kínálatával és tesztautóparkjával rendelkezünk, elsők között nyitottuk meg BYD márkakereskedésünket, mely a világ elsőszámú elektromos járműgyártója, elsőként hoztuk létre a Tesla Approved Body Shop-ot, ami jelenleg is Magyarország egyetlen hivatalos Tesla karosszéria javítóműhelye, valamint elsőként vágtunk bele a Renault-Dacia akkumulátor javítóműhely kialakításába” – összegezte Ormos Péter, a Duna Autó Cégcsoport vezérigazgatója.