Érdekes, hogy a hivatalos bemutató előtt folyamatosan hírt adott a Maserati az új GranTurismo kupéról, most, hogy már leleplezték az autót, már igen fontos újdonságot is elhallgat. Például hogy közreadta az első képeket az új kupé belsejéről, amelyet október elején még gondosan titkolt. Ránézésre a Grecale fedélzeti rendszerét kapja az új kupé, hiszen itt is digitális kijelzővel váltják ki a középső érintőképernyő felett tornyosuló órát, a középkonzolt alsó érintőképernyővel helyettesítik.

Alapvetően ugyanazt a belsőt kapja a 3, eddig megismert változat, tehát a 496 lóerős Modena, az 557 lóerős Trofeo és a 761 lóerő rendszerteljesítményű, 3 hajtómotoros Folgore villanyautó, az eltérés a stílusban van – ami a Fuoriserie program segítségével könnyen áthidalható –, illetve abban, hogy itt sokkal több a díszvarrás. Az alapkivitel bézs-fekete kárpitozást és fabetéteket kap, az erősebbik benzines változat koromfekete belsővel és vörös díszvarrással és karbon betétekkel fokozza a hangulatot, a villanyautó pedig különleges mintájú díszbetétekkel, vajszínű/kék kárpitozással tűnik ki a társai közül.

Mind a 4 fejtámlán ott látjuk a Maserati dombornyomott márkajelzését, a műszerfal egyébként az ajtó által fedett részén ott a cégalapításra utaló 1914-es évszám. A gyár szerint a tetővonal kialakításának köszönhetően felnőttek fejének is jut elég hely a második sorban – a lábtérre már nem térnek ki…