Alig pár hónappal a CLA gyártásindítást követően a CLA Shooting Brake sorozatgyártása is elkezdődött a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban.
„A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban már ma is sok minden megtapasztalható, ami a holnap okos-gyártását jellemzi. Egymásba kapcsolódó, digitális és rugalmas folyamatokkal dolgozunk, így a CLA Shooting Brake sorozatgyártásának elindítása zökkenőmentesen illeszkedett a meglévő gyártási folyamatainkba. Mindez a motivált és jól képzett munkatársainknak köszönhető. Büszkék vagyunk erre a csapatra, hiszen az ő érdemük, hogy folytatódik a kecskeméti gyárban a CLA sikertörténete” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Ipar 4.0 átállás keretében Kecskeméten tesztelik azt a megoldást, amely során a raktár és a karbantartóüzemek között légi úton, drónokkal szállítják az alkatrészeket. Ez a megoldás javítja a logisztikai lánc rugalmasságát, és csökkenti a csarnokokon belüli forgalmat. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár egyébként a cég vállalásánál két évvel hamarabb, már 2020-ban CO2-semleges áramtermelésre áll át, 2021-re az összes belső világítást is LED-esre cserélik.