Globális modellnek készült az először Thaiföldön bemutatott és gyártásba vett Chevrolet Colorado, amely aztán Dél-Amerikában is bemutatkozott, és szó volt arról is, hogy eljut hozzánk is, még álcázott prototípusokat is lefényképeztek, de aztán mégse tűnt rentábilisnek az autó Európában, így mi továbbra is csak álmodhatunk róla. Ellenben most megérkezett az Egyesült Államokba az autó, ahol azért egy kicsit belenyúltak a járműbe.

Arrafelé épp most váltott kocka-formára a nagy Chevy pickup megjelenése, ennek megfelelően alakították át a Colorado karosszériáját. Az A oszlop előtti rész teljesen új, immár egysíkú a motorháztető, egy téglalapba foglalták a hűtőrácsot és a fényszórókat. Három karosszériával lesz elérhető az autó, nyújtott fülke 1,8 méteres platóval, dupla fülke 1,5 vagy 1,8 méteres platóval. Új a műszerfal is, felár ellenében 8 colos érintőképernyős MyLink fejegység is rendelhető.

Kezdetben két benzinmotorral lesz megvásárolható az Egyesült Államokban a Chevrolet Colorado, a 2,5 literes négyhengeres 193 lóerős, a 3,6 literes V6-os 302 lóerős – mindkettőhöz hatfokozatú automatikus váltó csatlakozik, és extrafelszerelés az összkerékhajtás. 2015 elejétől már egy 2,8 literes turbódízellel is választható lesz – ez Délkelet-Ázsiában 200 lóerős.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!