Noha már az országban vannak az első példányok a Citroën új lépcsős hátú autójából, csak most kerítettek sort a hivatalos piac bevezetésre. Két ok van, az egyik, hogy tegnap volt a 135. évfordulója André Citroën születésének, a másik, hogy még mindig nem érkeztek meg a várhatóan legnépszerűbb erőforrással, az 1,2 literes háromhengeressel szerelt darabok.

Már úton vannak az autók Spanyolországból hazánkba, addig is már ott vannak a kereskedésekben az 1,6-os benzin- illetve dízelmotoros C-Elysée szedánok. Idén 200 darabot szeretne értékesíteni a Citroën a számára teljesen új piaci szegmensbe tartozó autóval, amely egyaránt érdekes lehet magán- és üzleti vásárlóknak is.

A Tendance alapváltozat a 72 lóerős 1,2-essel 2,8 millióba kerül, és ezért a pénzért is már 4 légzsákot, elektronikus menetstabilizálót, szervokormányt, fedélzeti számítógépet és távirányítós központi zárat kapunk. Rádió, osztva dönthető hátsó támla és ködfényszórók a középső szinttől járnak. Az év második felétől mintegy 100 000 forintért az 1,2-eshez robotizált váltót is lehet majd rendelni.

A listaárakból Citroën finanszírozás választása esetén 300 000 Ft kedvezményt adnak, illetve 2 év kiterjesztett garanciát, illetve 1 év Citroën Cascót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!