A US Specialty Vehicles nevű cég első autója egy óriási méretű, Ford-alvázra felépített luxusterepjáró volt, most bővítették a kínálatukat a Rhino XT nevű belépőmodellel, amely megjelenésében a 2008-ban bemutatott Hummer HX elnevezésű tanulmányt idézi.

A négyajtós Jeep Wrangler Unlimited alvázát veszik alapul az átépítéshez, amely során csak a karosszériát cserélik le, a technikához nem nyúlnak – marad a 3,6 literes V6-os benzines, az ötfokozatú automatikus váltó és a kapcsolható összkerékhajtás, illetve a terepjáró-tulajdonságok se változnak, hiszen a méretek nem növekednek. Az utasteret azonban csak két ajtós keresztül lehet elérni, és a tető se levehető – legalábbis jelenleg, nem zárható ki, hogy később kifejlesztenek egy hardtop változatot.

Legalább 75 000 dollárt kell fizetni egy USSV Rhino XT-ért, amelyért egy kulcsrakész újautót kap az ember, nem tervezik, hogy építőkészlet formájában is elérhetővé teszik az átalakítást. A SEMA kiállításon és a Los Angelesi Autószalonon is kiállították a prototípust, amelynél a belső teret mindössze az ülések piros bőrkárpitozásával alakították át – ez azonban feláras extra.

Már gyűjtik a megrendeléseket, a tervek szerint a jövő év elején az első megrendelők már bele is ülhetnek az első autókba. A legszebb, hogy noha nagyon is szembetűnő a hasonlóság a GM egykori tanulmánya és a USSV mai autója között, védjegy-problémáktól nem kell tartani, hiszen a Hummer márkát mivel nem sikerült értékesíteni, a csődbe ment és felszámolt General Motors Corporation-ben hagyták, nem vitte tovább azt a General Motors Company…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!