Furcsa kettősséggel találkozhatnak a Moszkvai Autószalon látogatói, hiszen ott bemutatkozott a sorozatgyártású Lada Vesta és XRay, de a kombi illetve azon belül is a szabadidő-autós körítésű modellt megelőlegező Cross még a tanulmány vonásait viseli magán.

Ez utóbbival kapcsolatban két dolog biztos: lesz majd sorozatgyártású változata, azt pedig nem tudják, hogy összkerékhajtás is lesz-e hozzá. A lemezek alatt nagy vonalakban ugyanaz a technika rejtőzik, mint például a Dacia Duster alatt is, tehát elméletileg lehetséges az összkerékhajtás megvalósítása, de erről még nem született döntés.

A Vesta lépcsős hátú változatához képest 320 ponton módosították a konstrukciót, ennek egy része a kombi befejezés (a B oszloptól hátrafelé teljesen új a felépítmény), a másik a szabadidő-autós körítés. A tervek szerint 2016 augusztusában indul majd a Lada Vest kombi sorozatgyártása, a Cross változat 2017-től jelenik meg a kínálatban, az összkerékhajtásra – ha egyáltalán lesz rá igény a közvélemény-kutatások szerint – legalább 2018-ig kell várni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!