Nemrég számoltunk be arról, hogy a kínai-japán tulajdonosi hátterű National Electric Vehicle Sweden részvénytársaság megvásárolta a Saab autógyár maradékát, a gyártósorokat és a 9-3-as típus gyártási jogát. Most kiderült, hogy a márkanév még nem az övék.

A nehézséget az okozza, hogy a márkanév és a griffmadaras logó használati jogán három cég együtt osztozik, a Saab-Scania konszern szétdarabolásakor létrejött Saab Auto, a repülőgépeket és haditechnikai eszközöket gyártó Saab részvénytársaság, és a Scania részvénytársaság. A NEVS most a felszámolóbiztosokkal együtt házal a két másik cégnél, hogy megállapodás szülessen a névhasználatról, és nem állnak túl jól a dolgok. Erik Ljungberg, a Scania szóvivője szerint „Még nem fejeződött be a márkanevet illető tárgyalás. Bonyolult ügyről van szó, és több kérdést még meg kell oldani. Azt akarjuk, hogy a márkát csak olyan termékeken használják, amelyek mögé mi is odaállhatnánk”. A Saab részvénytársaság szóvivője, Erik Magni is fenntartásait fejezte ki: „Noha Saab Automobile a nevük, általánosságban Saab-nak hívják őket, tehát könnyen lehet, hogy összekeverik őket velünk. Hosszú távú megoldást szeretnénk a márkanévnek.”

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!