Nemrég már láthatták az automotor.hu látogatói mindenféle álcázás nélkül az új Citroën C4 Picassót, így a képeken látható egyterűvel kapcsolatban az a legnagyobb újdonság, hogy csak tanulmány. Ami persze a felniktől eltekintve megegyezik a szériaváltozattal…

A Citroën Technospace esetén használják először az új Efficient Modular Platform-ot (EMP2) a franciák, de nem nagyon részletezik a dolgot. Mindössze annyit árultak el a méretekről, hogy a hossz 4,43 méter, a szélesség 1,83 méter, és 1,61 méter a magasság. No meg azt, hogy a csomagtér 537 liter alaphelyzetben.

A hajtásról mindössze annyit árultak el, hogy 98 g/km-es CO2-kibocsájtással bír, de hogy ez a 3 hengeres, benzines turbó- vagy valamelyik HDi dízel dolgozik a motorháztető alatt, azt már nem tudjuk. Talán Genfben már többet elárulnak a technikáról, és valószínűleg a Frankfurti Autószalon előtt már megismerhetjük majd a sorozatgyártású Citroën C4 Picassót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!