A Race of Champions versenyt idén a mexikói Autódromo Hermanos Rodríguez pályán rendezik, ezt az alkalmat ragadta meg a helyi sportkocsi-gyártó, a Vühl továbbfejlesztett sportkocsijának bemutatására. A 05RR esetén a felfüggesztést, az aerodinamikát és a motort is módosították a teljesítmény maximalizálására érdekében.

Közúton is használható pályaautónak készült a Vühl 05-ös, amelynek az RR kivitele ki lett hegyezve. A tömeget 65 kg-mal, 660 kg-ra csökkentették, a motor/váltó áthelyezésével javult a tömegeloszlás, illetve 50 mm-rel alacsonyabbra került a tömegközéppont. Az alapáron adott 2,0 literes helyett a 05RR esetén 2,3 literes turbómotort adnak, amelynek 385 LE a teljesítménye, a maximális nyomaték 500 Nm. Könnyített lendkereket, kuplungot és karbon felniket kap az autó, ezek mind csökkentik a rotációs veszteséget. A hatfokozatú szekvenciális váltóval szerelt Vühl 05RR 2,7 másodperc alatt gyorsul 96 km/órás sebességre.

Az opcionális – közúton nem használható – slick abroncsokkal és a javított aerodinamikával akár 1,8 G-s keresztgyorsulást tud elérni a Vühl 05RR, amelynél így bátran lehet nyomni a gázpedált kanyarban is.