Hardveres és szoftveres módosítások eredményeként a Porsche 911 Carrera S 3,8 literes, hathengeres szívó boxermotorjának teljesítménye 30 lóerővel, 430 lóerőre emelkedik – miután a kedves ügyfél megrendeli a Porsche Exclusive Powerkit nevű extrát.

Módosították a hengerfejeket, új a vezérműtengely, nagyobb szállítási kapacitású a benzinellátó-rendszer, és természetesen sportkipufogó is van. A nagyobb teljesítményű motorhoz egyébként karbon-motorburkolatok is járnak, no meg egy teljes spoilerkészlet is. Utóbbit az indokolja, hogy az új szívósor miatt nagy méretű hátsó szárnyat kellett rakni a hátsó részre, és akkor már az egész Aerokit Cup csomagot megkapja az autó.

A 30 lóerős teljesítménynövelés kevésnek tűnhet, de szárnyakat kap tőle az autó, a 100 km/órás sebességre gyorsulás 4,0 másodpercig tart, ami fél másodperces javulás a szériaváltozathoz képest, a végsebesség 304 km/óráról 308 km/órára emelkedik. A PDK dupla kuplungos váltóval „csak” 306 km/órára emelkedik a végsebesség.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!