Olyan sokszor tanulmányozta már az Opel a sportos modellt, legutóbb a Monza nevű tanulmánnyal a szokásosnál több kört is futott, úgyhogy nem csoda, hogy arról pletykálnak, hogy a kínálatot pár év múlva megkoronázó hatalmas méretű szabadidő-autó mellett feltámad a nagy méretű kupé is – igaz, a kor szellemének megfelelően négyajtós karosszériával.

Egyelőre azonban még megközelítő dátum sincs arról, mikor következhet ez be., azonban egy embernek nem kell várakoznia, hiszen most egy gyári új állapotú, 1986-ban gyártott Opel Monza bukkant fel Hollandiában, amit bárki megvásárolhat.

A P. Verkuylen nevű, BMW-specialista kereskedés és szerviz kínálatában található az elfeledett autó, amelynek különlegessége a mindössze 142 km-es futásteljesítmény. A korának megfelelő állapot itt most azt jelenti, hogy ott van a kocsi alján a gyári konzerváló viasz, és az elhasználódásnak semmi nyomát nem lehet felfedezni az egyébként barna színű belső térben.

Az arany középutat jelentő, 2,5 literes befecskendezős soros hathengeres dolgozik az orrban 140 lóerős teljesítménnyel, amihez a kényelmes, 3 fokozatú automatikus váltó csatlakozik. Az autót egyébként menetkész állapotba hozták, a technika átnézésén és folyadékcseréken felül ez az abroncsok és az akkumulátor lecserélését jelentette.

A 44 300 eurós, azaz 13,6 millió Ft-os vételár nem is tűnik vészesnek annak ismeretében, hogy egy olyan autót kap cserébe az ember, aminek még üres a szervizkönyve. Nem is olyan rég beszámoltunk egy 12,8 millió Ft-ért kínált Opel Mantáról, az ugyanabból a garázsból származott, mint ez a Monza. Azt egy kereskedő vásárolta meg, és azon kívül, hogy 18 millióra Ft-ra írta át az árcédulát, nem sokat csinált vele, úgyhogy aki jó üzletet akar csinálni, az igyekezzen a P. Verkuylen kereskedéstől közvetlenül megvásárolni ezt a Monzát. Ez az autó csak drágább lesz.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!