Ahogy az a számítógépes játékokból készített filmeknél lenni szokott, a cselekmény alapjául szolgáló háttértörténet talán egy kicsit túlságosan is sablonos és egyszerű, de ez esetben legalább igaz, hogy a Need for Speed játékoknál se a szöveg a lényeg, hanem az akció.

Egészen pontosan az autózás, az üldözés, a karambolok és a borulások. Jelen esetben ráadásul a jeleneteknél nem csaltak számítógépes grafikával, minden a filmvásznon látható baleset (legalább) egy autó elpusztulását jelenti. Persze a hatalmas költségvetés ellenére nem igazi szuperautókat törnek ripityára, hanem azokkal megtévesztésig megegyező megjelenésű utánzatokat – azért ez se volt olcsó mulatság. Nem hiszi? Akkor nézze meg alaposan a kész alkotást.

Itt olvashatják a Need for Speed film rövid történetét a forgalmazó megfogalmazásában:
Tobey (Aaron Paul) tehetséges autószerelő, aki csapatával szupergyors versenyautókat épít és versenyeztet. A csőd széléről próbálja megmenteni garázsát, amiért vonakodva, de mégis összeáll a gazdag, és arrogáns ex-NASCAR pilótával, Dino Brewsterrel (Dominic Cooper). Már majdnem megköti az év üzletét az egyik autókereskedővel, Juliaval (Immogen Poots), amikor egy illegális versenyen Dino átveri, és Tobeyt emberölés vádjával ártatlanul elítélik.

Két évvel később, a frissen szabadult Tobey eltökélt szándéka, hogy bosszút áll Dino Brewsteren, aki csapdába csalta, és rács mögé juttatta őt. Egyetlen cél vezérli, hogy elintézze az autóversenyzőt, méghozzá a hírhedt De Leon futamon. Ám ahhoz, hogy időben befusson a versenyre, minden létező akadályt le kell küzdenie a keleti parttól egészen a nyugati partig. Szupergyors verdájával hasít az utakon, míg nyomában a zsarukkal, és Dino embereivel csak hűséges csapatában és a leleményes Juliában bízhat. Segítségükkel Tobey felrúg minden lehetséges szabályt, és bebizonyítja, hogy aki szenvedéllyel versenyez, az csakis győztesként kerülhet ki. Mert nála a szerelem, a bosszú, és benzin együtt pörgeti fel a motort…

A szinkronizált Need for Speed akciófilmet március 13-tól vetítik, 3D-ben és akár 4DX-ben is látható lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!