Nemrég volt csak a nemzetközi menetpróbája a Chevrolet Trax kis szabadidő-autónak, de máris van újdonság az autóval kapcsolatban. A MyLink fejegység idő közben alkalmas lett az Apple Siri hangvezérlés kezelésére. A rohamosan fejlődő technika ugyan még nem ért magyarul, de az ígéretek szerint már ezen is dolgozik a számítástechnikai cég.

A MyLink fejegység a hozzá csatlakoztatott telefon segítségével navigál, vagy futtat egyéb alkalmazásokat, például 70 000 internetes rádióhoz lehet hozzáférni a segítségével. Persze csak akkor, ha rendelkezünk a megfelelő okostelefonnal és az adatforgalmat elbíró előfizetéssel – a barangolásra is vigyázni kell, a külföldi adatforgalmi díjakat nem korlátozza az Unió, nehogy kellemetlen meglepetést okozzon például egy külföldi térkép-frissítés…

Kezdetben nem teljes választékkal nyit a Trax hazánkban, az 1,6-os benzines elsőkerékhajtással és légkondi nélkül jelenti az alap szintet, az 1,4-es benzines turbó csak összkerékhajtással érhető el, egyedül az 1,7-es, 130 lóerős dízelnél teljes a kínálat, ami első- vagy összkerékhajtást, illetve (elsőkerékhajtással) automatikus váltót jelent. A termelés felfutása után, előreláthatólag az utolsó negyedévben jön majd az elsőkerekes 1.4 Turbo, jövőre meg ugyanez automatikus váltóval. Addig is versenyképes áraknak örülhetnek az ügyfelek. Két felszereltség van, LS és LT, mindkettőhöz van egy-egy extracsomag, aminek LS+ és LT+ szint lesz az eredménye – az alap szinten az 1,6-os benzinmotorhoz nem jár a légkondicionáló, ami további 200 000 Ft extra, de raktáron csak ilyen példányok lesznek, tehát a gyakorlatban 4 140 000 Ft-tól lehet megvásárolni a Chevrolet Trax szabadidő-autót, ami így se rossz ajánlat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!