Nem holmi telekjáró az alvázas Ford Bronco, amire a legjobb bizonyíték, hogy nem sokkal a nagy sebességű terepjárásra optimalizált Raptort követően itt egy újabb speciális változat, az Everglades kivitelt mocsaras területek leküzdésére optimalizálták.

A kiindulási alapot a fokozott terepképességeket hozó Sasquatch csomaggal szerelt négyajtós változat jelenti, amit kiegészítenek a Ford Performance tartozékok közül származó acél lökhárítóval – ebbe egy 10 méter kötelet tartalmazó csörlőt is beépítenek –, és a tetőre kivezetett szívósorral, nem spóroltak a technikát védő alsó lemezekkel sem.

A módosítások jóvoltából a gázlómélység 924 mm-re növekedett a normál változat 851 mm-hez képest, a továbbhaladásról pedig a 17 colos felnikre szerelt, mud-terrain mintázatú Goodyear abroncsok gondoskodnak. A kerékjárat-szélesítések szögletesek, ugyanolyan szélesek, mint a Sasquatch csomaghoz adott kerek ívű darabok.

A Ford Bronco Everglades hajtásáról a 300 LE/440 Nm teljesítményű 2,3 literes EcoBoost turbómotor gondoskodik, a váltó a 10 fokozatú automatikus egység. Négy karosszériaszín közül választhat az ügyfél, a Desert Sand csak itt érhető el, ezenkívül Eruption Green, Area 51, Shadow Black és Cactus Grey kérhető, az alapár 53 000 dollár.