Kihasználva az építőkészlet előnyeit, az Audi elkészítette a lépcsős hátú A3-as legforróbb változatát, ezzel 2010 után újra kínál ilyen RS modellt. De van igazi elsősége is az RS3 Sedan-nak, korábban csak hosszában beépített öthengeres motorral kínáltak lépcsős hátú Audit, most először fordították keresztbe azt. Mifelénk egyébként jól elvan limuzin nélkül is az Audi, de például Észak-Amerikában nagyon szeretik az ilyen befejezést, és már nagyon várják, hogy megérkezzen hozzájuk az első szállítmány Győrből.

Cockpit
Cockpit

Az ötajtóssal ellentétben, ami még pár hétig-hónapig a vas blokkos 2.5 TFSI-t kapja, a Sedan-ban a legújabb, alu-blokkos motor dolgozik, aminek 400 LE és 480 Nm a csúcsteljesítménye. A dupla kuplungos váltónak és az összkerékhajtásnak köszönhetően könnyen lehet majd reprodukálni a 4,1 másodpercig tartó 0-100 km/h sprintet, a végsebesség elektronikusan korlátozott 250 vagy 280 km/h – utóbbi feláras. Itt egyébként nincs dedikált kipufogó-hangosító kapcsoló, mint a TT RS-nél, a menüben kell barangolni az extra hanghatáshoz.

Interior
Interior

A kiindulási alapot jelentő A3 Sedan-hoz képest 25 mm-rel csökkentik a hasmagasságot, és 20 mm-rel szélesebb az első, 14 mm-rel a hátsó nyomtáv, az áthangolt menetstabilizálónak van Sport üzemmódja, amikor remekül lehet driftelni a kocsival. Elöl 37, hátul 31 centis féktárcsák lassítanak, az elsőker felár ellenében karbon-kerámia darabokra lehet cserélni. Legalább 19 colos felniket kap az RS3 Sedan, az alap gumiméret 235/35, az első tengelyre lehet kérni 255/30-as abroncsokat is – hátul ez esetben maradnak a keskenyebb abroncsok.

Dynamic photo Colour: Catalunya Red
Dynamic photo
Colour: Catalunya Red

Legkönnyebben a hatalmas légbeömlőkkel rendelkező első hűtőrácsról lehet felismerni a 400 lóerős sportmodellt, amelynek hűtőrácsa alatt jól olvashatóan helyezték el a quattro feliratot. Alapfelszerelés a teljesen LED-es fényszóró, extraként mátrix LED is elérhető. A csomagtérfedél peremén apró légterelőt helyeznek el, a diffúzornak látszó betétben pedig vaskos kipufogócsövek figyelnek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!