Győrben megkezdték az Audi RS Q3 és RS Q3 Sportback modellek sorozatgyártását.
„A megújult Audi RS Q3 egy lenyűgöző, az Audi RS Q3 Sportback pedig egy teljesen új, magával ragadó modell az Audi termékkínálatában“, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja. „Győrben immár 5 alapmodellt gyártunk 12 különböző variációban. Ez a komplexitás magas fokú precizitást, rugalmasságot és a legmagasabb szintű szaktudást követeli meg munkatársainktól. Büszke vagyok a csapatunkra, hogy két újabb modellvariáns gyártásfelfutását vitték sikerre.“

Az Audi Q3 családján belül az RS Q3 és az RS Q3 Sportback testesíti meg a sportosság csúcsát. A kompakt modellek nagyon meggyőzőek: öt henger, 294 kW (400 LE) teljesítmény, 480 Nm forgatónyomaték, quattro összkerékhajtás. Az Audi Hungariánál gyártott 2,5 literes TFSI motor az elmúlt évben sorozatban kilencedszer nyerte el a neves „Az Év Nemzetközi Motorja” díjat.
1-2-4-5-3 – a szomszédos és az egymástól távol lévő hengerek felváltva lépnek működésbe. A különleges gyújtási sorrend és a hengerek páratlan száma egészen sajátos ritmust és egyedülálló motorhangot eredményez. A kétosztatú RS kipufogórendszer tovább erősíti az öthengeres motor karakteres hangját. Az Audi RS Q3 és Q3 Sportback a 2019-es év végétől lesz elérhető az európai kereskedésekben.