Lehet, hogy a visszahívott autók darabszámát tekintve a General Motors vezet, de azért a Ford se panaszkodhat, volt, hogy egy problémát csak több szervizakció során tudott orvosolni, és az 1,6 literes EcoBoost négyhengerest is a sok probléma miatt váltja fel az alaposan módosított 1,5 literes EcoBoost-tal.

De a legújabb Mustang-gal is vannak problémák, már a második visszahívást kellett elrendelni. Első alkalommal 50 darab autó volt érintett, amelyeknél ki kellett cserélni a biztonsági övet, mert annak hibás érzékelője miatt az utasoldali légzsák nem biztos, hogy megfelelő módon fújódott volna fel baleset esetén. Most pedig leállították az 5,0 literes 8-as motorral szerelt autók forgalmazását, katalizátor-probléma miatt. Pontosan nem fejtik ki, mi a baj, csak azt, hogy nem megfelelő módon működik a katalizátor az érintett autókban, ami hosszú távon komoly károsodást okozhat. Valószínűleg hibás lambdaszonda lehet a gond, a problémás autóknál 20 perc-3,5 óra alatt cserélik ki a hibás alkatrészeket (lambdaszonda, egy- vagy két katalizátor).

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!