Elsősorban a LED-ek számát gyarapították a Kia Optima modellfrissítés kapcsán, a fényszóróban is van dióda-sor, és a ködlámpák helyén is egy négyes LED lámpa világít. No és a hátsó lámpákból is száműzték az izzókat.

Az utastér legnagyobb újdonsága az új fejegységek, a navigáció például már internetezésre és alkalmazások futtatására is alkalmas. A felfrissített modellben már nem csak a sofőr, de az anyósülésen helyet foglaló is élvezheti a masszázsfunkció kényelmét felár ellenében. Háromféle hajtással lehet megvásárolni az újdonságot, a hibridben 2,4-es, 150 lóerős benzinmotor és 48 lóerős elektromotor dolgozik, az új, 2,0 literes GDi szívómotor 166 lóerős, és ugyanez a négyhengeres turbóval is választható, 271 lóerő/372 Nm teljesítménnyel. Európában várhatóan a Frankfurti Autószalonon leplezik majd le a felfrissített Kia Optimát, nálunk nem lesz elérhető a benzines turbó, az 1,7 literes dízel teljesítményét várhatóan megnövelik majd pár lóerővel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!