Noha már jó pár évtizede készülnek autók az Audi Hungaria győri telephelyén, a fő profilnak számító motorgyártás mellett mintegy mellékesként foglalkoztak csak olyan típusok összeszerelésével, amire az ingolstadti vagy neckarsulmi gyárnak nem volt szabad kapacitása. Azonban nemrég bővíteni kellett a motorgyárat is, amelyet a legegyszerűbben a korábbi összeszerelő csarnok bevonásával tudtak megvalósítani.

Ekkor döntöttek úgy, hogy igazi autógyárat építenek a győri telephelyen, ahol nem csak készre szerelik a vonaton érkezett üres karosszériákat, de helyben préselik a lemezeket, és itt fényezik a karosszériákat is. Szeptember 11-én ünnepelték az új üzemben a százezredik, teljes egészében itt készült Audi legyártását, a fehér színű S3-as limuzin a fényszórójából ítélve (narancs fényvisszaverő elem) az Egyesült Államok piacára megy majd. Múlt hónapban kezdték meg az Audi TT sorozatgyártását, így immár teljes kapacitáson termelnek – ez évi 160 000 autó legyártását jelenti. „Az új gyárban elkészült 100 000 autó fontos mérföldkő az Audi Hungaria sikertörténetében“, emelte ki Thomas Faustmann, ügyvezető igazgató. „Ez is bizonyítja, hogy beruházásunk a győri járműgyártásba helyes döntés volt. A győri gyár rugalmasságával és szállítási hűségével elnyerte vevőink bizalmát.“

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!