Nem csak szalonképes névnek örülhetnek azok, akik ötajtós karosszériával választják majd az orosz Datsunt – a lépcsős hátú modellt on-DO néven kínálják -, de teljesen egyedi megjelenést is kapnak majd.

Nem egyszerűen csak levágták a hátsó részt, de teljesen új orrot rajzoltak neki. Talán a fiatalokat próbálják megszólítani azzal, hogy a hűtőrács kerete nem krómtól csillog, hanem fehérre van fényezve, a fényszórók formája laposabb lett és az első lökhárító alsó részén is lendületesebb formát alakítottak ki. Műszakilag nem várható eltérés az on-DO-hoz képest, tehát a Lada 1,6 literes motorja hajtja majd az első kerekeket 87 lóerős teljesítménnyel. A limuzinhoz képest annyi eltérést rebesgetnek még, hogy ehhez már 5 fokozatú, robotizált váltót is lehet majd kérni a jövő év elején esedékes piaci bevezetést követően úgy egy évvel. Vételárról azt tippelik, hogy drágább lesz az on-DO-nál a mi-DO, nem csak az eltérő megjelenés miatt, de várhatóan a szériafelszerelés is gazdagabb lesz. A Moszkvai Autószalonon minden kiderül, ott mutatkozik majd be az újdonság.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!