Csak most érkezett meg Ausztráliába a Chevrolet Cruze modellfrissítése, aminek mi nemrég például a kombi karosszériát köszönhettük. Ők azonban rögtön a 2014-es modellt kapják, amely ránézésre ugyanazt tudja, mint a mifelénk most megvásárolható, de van két fontos változás.

Az egyik, hogy már az 1,6 literes, 180 lóerős benzines turbómotor is választható az autóhoz (kézi váltóval 7,4 l/100 km, automatával 7,9 l/100 km szabványos átlag), és ez a négyhengeres egyenesen Szentgotthárdról megy Ausztráliába, ahol beszerelik azt a helyben gyártott kocsiba. Az új generációs Ecotec motor főbb jellemzői: öntöttvas blokk, változó szállítási kapacitású olajpumpa, dugattyút hűtő olajfúvókák, lánc hajtású vezérműtengelyek, sűrítési arány: 8,8:1. A motor az új sportváltozathoz kérhető, amely ezen kívül még megkapja az Astrából ismert, Watt-rudazatos torziós hátsó hidat is. Az új erőforráshoz kérhető felár ellenében az új generációs, 6T45-ös hatfokozatú automata váltó, amely már Sport üzemmóddal is rendelkezik. Ennek használata esetén gyorsabban hajtja végre a kapcsolásokat, ezen kívül van egy Performace Mode Lift Foot nevű funkciója, amely annyit tesz, hogy kanyarban a normál módhoz képest jobban visszakapcsol, hogy kigyorsításkor nagy teljesítmény álljon a vezető rendelkezésére. Európába valószínűleg a modellév-váltás, tehát augusztus tájékán várható a módosított Chevrolet Cruze.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!