Az Egyesült Államokban a Posta komolyan gondolja, hogy eljuttatja a címzetthez a küldeményt (és nem csak az értesítőt dobálja be a postaládába, mint mifelénk szokás), ezért a Montana állambeli Glendive városának postahivatala 1941-ben két darab, nagy hóban is járóképes postásautót rendelt.

Nem új autókat, hanem akkor már használt autókat építettek át, a Desert Classics által most eladásra kínált darab egy 1931-ben gyártott Ford Model 68B, Cabriolet Convertible Coupe karosszériával rendelkezik.

Laposan át kellett alakítani a sárvédőket ahhoz, hogy a 24 colos felnikre szerelt 11,2×24-es méretű Goodyear traktor abroncsok gond nélkül mozogjanak, a hátsó híd egy Modell TT teherautóról származik, a végáttételt alaposan lerövidítették az extra méretű kerekek miatt. Az autót lényegében eredeti állapotában, azaz egy kicsit viharvert megjelenéssel kínálják eladásra, műszakilag teljesen működőképes az autó. Az egyedi Ford Model 68B postásautóért 58 000 dollárt, nagyjából 13 millió forintot kérnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!