A NATO-nak tett ígéretnek megfelelően fejleszti haderejét Magyarország, helyreállítja szárazföldi nehézfegyverzetét. Az összesen mintegy kétmilliárd euró értékű fejlesztésen belül a gyalogsági harcjárműveknél a német Rheinmetall Defense cég Lynx típusát választották ki, amelyet Magyarországon fognak előállítani.

Két változatban létezik a Lynx, a KF31-est 2016-ban mutatták be, a 38 tonna tömegű tank 3+6 katona szállítására alkalmas, a 2018-ban érkezett KF41-es kicsit nagyobb, 44 tonnás és 3+8 katonát képes szállítani. Moduláris felépítésű mind a hardver, mind az elektromos rendszer, a kialakítás csapatszállító, felderítő, javítóegység vagy mentőjármű is lehet – nyolc óra szereléssel lehet váltani az egyes kialakítások között. A rugalmas elektromos rendszer megkönnyíti az új berendezések felszerelését, illetve a sérült alrendszerek cseréjét.

A Rheinmetall Defense Lynx típusát egy 1140 lóerős Liebherr motor hajtja, a váltó a Renk terméke, a felfüggesztést az osztrák Supashock fejlesztette. A ballisztikus és aknarobbanás ellen védő páncélzatot könnyen lehet cserélni, szükség esetén akár a harcmezőn is, aktív rendszerek védik a tankot a rakéták ellen. A Lance 2.0 toronyba elektromosan üzemeltetett Wotan 35-ös ágyút építenek, ami 35×228 mm-es lövedéket használ.