A Hungarocamion Csoport 2002. évi konszolidált beszámolója rendkívüli növekedésről számolt be a cégcsoporthoz tartozó 23 céget többségi tulajdonosként irányító Volán Tefu Rt. részvényeseinek. A mérleg főösszeg több mint háromszorosára növekedett 2001-hez képest, és megközelítette az 51 milliárd forintot. Ennél is jelentősebb mértékben haladta meg a befektetett eszközök értéke (2002-ben 38,5 milliárd forint) az egy évvel korábbi értéket. Az értékesítési árbevétel több mint négyszeresére növekedve 55 milliárd forint volt. A cégcsoport átlagos állományi létszáma mintegy hatszorosára nőtt egy év alatt.
A Hungarocamion Csoport adózás előtti eredménye 98%-os emelkedéssel meghaladta a 4 milliárd forintot. A saját tőke 7,6 milliárd forinttal gyarapodva 18,5 milliárd forint volt 2002 végén. Az üzemi eredmény (EBIT) milliárdos nagyságrenddel javult. A közgyűlés a beszámolót elfogadta.
A Hungarocamion Csoport kimagasló gazdasági eredményének eléréséhez az organikus fejlődés és a Volán Tefu Rt. által 2002-ben végrehajtott akvizíciók egyaránt hozzájárultak. Az anyavállalat Volán Tefu 2002-ben 52 százalékkal növelte értékesítési árbevételét, 32 százalékkal üzemi eredményét és 22 százalékkal mérleg szerinti eredményét. A leányvállalatok is számottevő eredménynövekedést mutattak fel. Az év során végrehajtott nagyarányú akvizíciók közül kiemelkedik a 2002 januárjában a MÁV Rt.-vel közösen megalapított Budapesti Intermodális Logisztikai (BILK) Rt.-ben az év folyamán megszerzett tulajdonrész, a 2002 májusában felvásárolt a Delta Sped Rt-t, és Hungaromacion Rt. 92%-os üzletrészének 2002 novemberében történt megvásárlása. Az akvizíciók eredményeként a cégcsoport egyértelműen piacvezetővé vált a magyar közúti fuvarozás és szállítmányozás, a komplex logisztikai szolgáltatások területén. A Hungarocamionnal a Volán Tefu olyan vállalatot vásárolt meg, amelynek saját tőkéje 2002 végén 13 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket, mérleg szerinti eredménye 2002 végén 1472 millió forintos többletet mutatott, üzemi eredménye pedig kiugró mértékben, 85 százalékkal növekedett 2001-hez képest.
A Hungarocamion Csoport Magyarország és Kelet-Közép-Európa legnagyobb komplex logisztikai és fuvarozási, szállítmányozási cégcsoportjává, valamint Európa első 20 fuvarozási és szállítmányozási vállalatának egyikévé vált. Wáberer György, a Hungarocamion Csoport elnöke a közgyűlésen megerősítette, hogy a vállalat 2003-ban Magyarország geopolitikai helyzetéből fakadó logisztikai előnyök teljesebb kiaknázására, a cégcsoport kelet-közép-európai piaci versenyelőnyének növelésére és az Európai Unió piacain való eredményesebb szereplésre összpontosítja erőit.