Az Egyesült Államokban tervezik megépíteni a Bulletta nevű sportkocsit, amely nem saját alkotás, hanem a Lotus Evora tökéletesítése. Az alkotók egyfelől a teljesítménnyel, másfelől a megjelenéssel se voltak elégedettek, és igyekeztek mindkét téren nagyot alkotni.

A Toyotától származó, a Lotus által azért módosított 3,5 literes V6-osra a gyárinál nagyobb szállítási teljesítményű kompresszort szerelnek, így nem 345, hanem 510 lóerő áll a vezető rendelkezésére. A karosszériát is teljesen lecserélték, a Samir Sadikhov által megálmodott külső borítást üvegszálas- vagy szénszálas műanyagból is elkészítik. Karbon-kerámia fékek lassítják az RF22-est, amely alapáron 19 colos karbon felnikkel, extraként 20 colos, kovácsolt alufelnikkel jön.

Ez mind szép és jó, de sajnos egyelőre csak a rajzasztalon/számítógépen létezik a Bulletta RF22. Nem tudni, mikor készül el a prototípus, vagy hogy mikorra tervezik a gyártás beindítását, és mennyiért vadítják meg a Lotus Evorát Kaliforniában, de azt elárulták, hogy az autókhoz sorszámozott, limitált kronográfot is adnak majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!