Már régóta nyílt titok, hogy a Ford az 1,6 és 2,0 literes négyhengeres EcoBoost turbómotorok mellé készítenek egy 2,3 literes lökettérfogatút is, amely majd az Európában is elérhető új Mustang alapmotorja lesz. Az első alkalmazás még nem ilyen izgalmas, hiszen a Lincoln MKC nevű szabadidő-autóban debütál az új erőforrás.

Az Egyesült Államokbeli szempontból nézve kompakt méretű szabadidő-autó lényegében megegyezik azzal a tanulmánnyal, ami a Detroiti Autószalonon volt látható, épp csak kilincseket kapott. No meg a látványos részletek felár ellenében érhetőek el az utcai autóhoz.

Az alapmotor a 2,0 literes EcoBoost lesz 240 lóerővel, e helyett lehet kérni a 2,3 literes motort. Ennek teljesítménye 275 lóerő (5500/percnél), maximális nyomatéka 406 Nm (3000/percnél). Alapáron mindkét motor csak az első kerekeket hajtja, felár ellenében kérhető összkerékhajtás is, a hatfokozatú, automatikus váltó minden esetben magától értetődő.

A Lincoln MKC szabadidő-autóhoz a Ford által kifejlesztett vezetéstámogató segédek is elérhetőek, és van egy új funkció is: a Közeledés Érzékelő a slusszkulcs (jeladó) hordozójának közeledtére felgyújtja az első ajtók melletti területet megvilágító beszállófényeket és a kilincs-megvilágítást is. Mindezt 2014 második negyedévétől kezdve tapasztalhatják majd meg a vásárlók.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!