A Lifan 320-as nevű autó a Mini szemtelen másolata volt mostanáig, persze az eltérő arányok miatt könnyen meg lehetett különböztetni az eredeti angol kisautótól a kínai alkotást, arról nem is beszélve, hogy a távol-keleti változat csak ötajtós karosszériával volt elérhető.

A Sanghaji Autószalonon mutatják be a felfrissített változatot, amelynél egyértelműen a Fiat 500 adta az ihletet, azon belül is az L változat. A költségvetés azonban szűkös volt, csak az autó orra változik, belül marad a Mini-stílusú műszerfal a hatalmas kerek rádióval középen, és a kormány mögé helyezett műszeregységgel.

A Lifan másik sanghaji újdonsága az eddig egyéni megjelenésű 620-as felfrissített változata, a 630-as kompakt lépcsős hátú lesz. Utóbbi az átalakítás során megkapta a Lexus aktuális orrát a homokóra-hűtőráccsal. Itt azért változik a szám, mert a műszaki tartalmat is módosítják, korábban 1,5-ös és 1,6-os benzinessel, 5-ös kézi és 4-es automata váltóval volt elérhető a 620-as, a 620-as már csak az 1,5-ös benzinessel, 5-ös kézi és fokozatmentes automatikus váltóval rendelhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!