A rendezvény, melynek keretében az Audi Hungaria vendégül látta a szenvedélyes oldtimer motorosokat, veterán NSU blokk-motorokat vonultatott fel a győri vállalat területén, ahol a vállalat munkatársai közelebbről is megcsodálhatták a járműveket. A résztvevők Németország különböző részéről, illetve Magyarországról érkeztek. A vendégeket Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért és járműhajtásokért felelős igazgatósági tagja fogadta, majd bepillantást nyerhettek az Audi Hungaria motor- és járműgyártási folyamataiba.

A képen balról második Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért és járműhajtásokért felelős igazgatósági tagja az NSU oldtimer motorosokkal

Az NSU blokk-motorokat 1927 és 1939 között gyártották Neckarsulmban, a második világháború miatt azonban abbahagyták a gyártást. A blokkmodellek különlegessége az volt, hogy integrálta a motor forgattyúsházát és a váltóházat, ami akkoriban újdonságnak számított. A 20 éve alakult baráti kör mára mintegy 150 fős társasággá nőtte ki magát. Az NSU blokkmodell oldtimer rajongók a történelmi járművek nyilvános bemutatását és az antik járművek felújítását, megőrzését támogatják és segítik elő. Emellett különösen fontosnak tartják, hogy találkozó helyet biztosítsanak mindazok számára, akiknek örömöt és élvezetet jelent ez a lenyűgöző hobbi.