Azonnali felújítást indított Székesfehérvár Önkormányzata a Balatoni úti felüljárón. Kétféle vizsgálat is azt támasztotta alá, hogy a felüljáró töltése nagyon rossz állapotú, így annak megerősítése soron kívül megkezdődik. A hetvenéves felüljáró alapzatát tömörítik, az útpályát felújítják, és a szakasz mellett párhuzamosan futó, nagy gyalogos- és kerékpáros-forgalmat bonyolító sáv is megújul. A kiemelt forgalmat bonyolító útszakasznak a szeptemberi tanévkezdésig el kell készülnie, így teljes útzár mellett – a gépjárműforgalmat, illetve a gyalogos és a kerékpáros közlekedést is elterelve – kezdődik az útburkolatot, a járda burkolatát és a vízelvezetést is érintő beruházás. A forgalom irányításában pedig a rendőrség segítségét is kérte az Önkormányzat.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Július 13-ától, hétfőtől várhatóan augusztus 27-ig a Balatoni út Horvát István és Borszéki utca közötti szakasza teljes szélességben lezárásra kerül! Többféle terelőútvonalat dolgoztak ki a szakemberek, amelyeket a gépjárművel érkezők, az ott közlekedő helyi és helyközi autóbuszok, illetve a gyalogosok és kerékpárosok tudnak használni. A nyári időszakban nagy forgalom miatt torlódások várhatóak az érintett szakaszon és a kijelölt kerülőutakon is, arra kérik a közlekedőket, hogy ne a megszokott menetidővel számoljanak, fokozottan figyeljék a kihelyezett terelőtáblákat és közúti jelzéseket.

SZEMÉLYGÉPJÁRMŰVEL KÖZLEKEDŐK
1. Balatoni út – Rádió utca (jelenleg Hargitai utca) – Vásárhelyi út – Batthyány utca – Csíkvári utca – Széchenyi út
2. Balatoni út – Vásárhelyi út – 8. sz. főút a Sóstói úton és Japán utcán – Amerikai fasoron keresztül
3. Balatoni út – Vásárhelyi út – Japán utca – Amerikai fasor – Holland fasor – Sárkeresztúri út
4. 7-es és 8-as számú főút elkerülő szakaszának használata
5. A Homoksor felújítása is zajlik ezekben a hetekben, így a gépjárművel közlekedők azt az útszakaszt sem tudják most használni!

TRANZITFORGALOM, ILLETVE A 63-AS CSOMÓPONT FELŐL ÉRKEZŐK
7-8. számú főút elkerülő szakasza és/vagy az M7 autópálya, valamint ezen utakról a Palotai út / Móri út / Berényi út / Seregélyesi út / Budai út

AUTÓBUSZJÁRATOK TERELŐÚTVONALA
1. A 10-es helyi járat, valamint a helyközi és regionális autóbuszjáratok terelőútvonala a Batthyány utca – Csíkvári út – Széchenyi út lesz, így KIMARAD a Hosszúsétatér és a Jancsár utcai megálló.
2. A helyközi és regionális autóbuszjáratok a Széchenyi úti Református Általános Iskola MEGÁLLÓBAN állnak meg, ahol lehetőség lesz a helyi járatokra átszállni.

KERÉKPÁROS ÉS GYALOGOS KÖZLEKEDÉS
1. Batthyány utca – Csíkvári út – Homoksor
2. Demkó-hegy és Bakony utca közötti kerékpárút