A Carnival 2002-es bemutatkozása óta minden évben ötcsillagos minősítést kapott a frontális- és oldalütközéses törésteszteken, és idén is egyike volt annak az öt buszlimuzinnak, melyek kiérdemelték az NHTSA legmagasabb biztonsági minősítését.

“Rendkívül örülünk annak, hogy a Sedona (Carnival) ismét ötcsillagos besorolást kapott az amerikai hatóságoktól.” – jelentette ki Peter M. Butterfield, a Kia Motors America elnök-vezérigazgatója. “Ez a minősítés újabb bizonyítéka annak, hogy a cégünk által kínált csúcsminőségű és sokoldalú autók nagyon biztonságosak is.”

Az elsőkerék-hajtású Carnival jól példázza a Kia hagyományait, miszerint a koreai gyár által kínált masszív, kitűnő ár/érték arányú autók minden szempontból felülmúlják a vevői elvárásokat. A Carnival 3.5 literes, kettős vezérműtengelyű 24-szelepes, V6-os motorja az import buszlimuzinok között a jelenleg kapható legnagyobb hengerűrtartalmú erőforrás. A normál üzemanyaggal működő motor 195 lóerős teljesítményét 5.500 / perces fordulatszámon adja le.