Ázsia fejlődő országainak piacán még mindig nagy keletje van a lépcsős hátú autóknak, különösen népszerű ez a karosszéria a kisautók kategóriájában. A Mazda az új generációs 2-esből is elkészíti ezt a változatot, és noha az álcázással ellentétben nem nagyon emlékeztet az RX-8-asra a végeredmény, azért nem panaszkodhatunk.

Mivel itt most nem utólagos megtoldásról van szó, mint az előző generáció esetén, sikerült egész jól összehozni a vonalakat, és ezúttal nem is olyan óriási a puttony. Az utastérben mindössze annyi a változás, hogy az ívelt tetővonal miatt a második sorban csökken a fejtér mérete, de ettől még sokkal népszerűbb lesz majd Ázsiában ez a karosszériaváltozat, mint az ötajtós.

Műszakilag semmi újdonság nincs, a motortérben ugyanazokat az 1,5 literes benzines- és dízelmotorokat találjuk, mint a normál Mazda2-esnél, és a felszereltségek tekintetében sincs eltérés. Thaiföldön januárban kerül a márkakereskedésekbe a Mazda2 Sedan, európai forgalmazása nem valószínű.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!