Kicsit furcsállta az ember, hogy az indiai Hyundai i10-es miért kap eltérő befejezést – és Grand előnevet – az európai változathoz képest. Nem kell tovább csodálkozni, hamarosan megismerhetjük majd a városi mini lépcsős hátú változatát, itt vannak a Grand i10 Sedan első kémfotói.

Azért kell az eltérő befejezés az indiai modellnek,mert egészen a C oszlopig változatlan a karosszéria, változatlanul veszik át a hátsó ajtókat az ötajtós modellről. Ahhoz pedig, hogy ne legyen túl ormótlan a kocsi mögé aggatott csomagtartó, kellett az eltérő hátsó.

Jelenleg annyit tudunk biztosan, hogy a karosszéria hossza az adószabályok miatt 4 méter alatt marad, és mivel a Suzuki Swiftnél rövidebb a kiindulási alap, a végleges változat látványa ha nem is lesz túl szép, de mindenképpen arányosabb lesz az aktuális, meglehetősen kurta végződésű Swift Dzire-nél. Műszakilag nem lesz változás, ugyanazokkal a motorokkal – 1,0 és 1,2 literes benzines, 1,1 literes háromhengeres dízel – lesz választható a Hyundai Grand i10 Sedan, mint az ötajtós. Február elején, az Új-Delhi Autószalonon lesz a típus hivatalos leleplezése.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!