Miután az egymás körbeóvása után se változott a LeMans-i 24 órás verseny végeredménye, a Ford elmondhatja, hogy kategóriájában megnyerte a jubileumi futamot, így már nyugodtan dobhatja piacra a fél évszázaddal ezelőtti győzelmet ünneplő limitált szériát a győztes autó alapján.

1966-ban Bruce McLaren és Chris Amon technikai okokból nyert (a Ford utasítására a nagy reklámértékű célfotó miatt várta be őket az élen haladó autó, amely elsőként gördült át a célvonalon közvetlen mögötte Bruce McLaren és Chris Amon autója, ami 18 méterrel hátrébbról indult, így ők nagyobb távolságot mentek 24 óra alatt, és nyertek) a 2-es rajtszámú Ford GT40-essel, amelynek megjelenését másolja a fekete alapszín és a fehér versenycsíkok. Ezt úgy próbálják meg változatossá tenni a modern autónál, hogy matt- vagy fényes fekete finisben kérhető a karosszéria, és a versenycsík pedig selymes fényű fehér az ajtóra festett stilizált rajtszámmal együtt.

Az utastérben nem versenyautós, hanem luxus hangulat uralkodik, bőr kárpitot kapnak az ülések, arany díszeket használnak a műszerfalon és a fejtámlakonzolnál, kékek a biztonsági övek. A Ford GT 66 Heritage Editiont csak az idén lehet megvásárolni, hiszen jövőre majd az akkor 50 éves győztes versenyautó megjelenését idézik majd meg.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!