Meglepő, de a japán manga képregények által inspirált Aygo mini csak az európai piacon érhető el, ennek megfelelően a hazai piacon másfajta újítással kell karakteressé varázsolnia kisautóját a Toyotának. Az Aqua nevű hibrid 2015-ös újdonsága a gyár szerint „lehetetlen színkombinációk” megjelenése.

Igazat mond a sajtóanyag, a megszokott árnyalat-kombinációkon kívül tényleg van néhány, visszafogottan is minimum ízlésficamosnak nevezhető húzás, úgymint a rikítózöld-bronz, vagy épp a kék-bronz kombináció. Ezek után már felüdülés látni egy teljesen rózsaszín autót. A mifelénk már általános X-arcot egyébként csak a sportmodell kapja meg, de az csak egyszínű fényezéssel létezik.

Új a kínálatban az X-Urban felszereltségi szint, ami a karosszéria alsó részének színére fényezett tetősínt (ez lehet narancssárga is) és emelt hasmagasságot tartalmaz a szabadidő-autós hatás kedvéért. A technikához nem nyúltak, a Yaris hibrid testvérmodellje változatlanul 100 LE rendszerteljesítményű hibrid hajtással készül. Nem tudjuk, hogy a változások közül bármelyik is eljut-e hozzánk, az útminőséget figyelembe véve az emelt hasmagasság például mifelénk nem is hangzik olyan rosszul.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!